Afskaffelse af iværksætterselskaber

Som det ser ud nu, bliver der snart sat en stopper for selskabsformen IVS. Men hvad betyder det for dig der allerede har oprettet et IVS? Det betyder, at du selv inden for 2 år efter lovens vedtagelse, skal omregistrere dit IVS til et anpartsselskab. Såfremt du ikke omregistrerer til et anpartsselskab, vil dit IVS blive tvangsopløst efter den 2-årige overgangsperiode.

For at sikre, at der fremover skabes gode rammevilkår for danske iværksættere, nedsættes minimums kapitalkravet for anpartsselskaber fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Alternativt ved apportindskud, hvor der anvendes andre aktiver end kontanter.

Du kan allerede omregistrere dit selskab nu, ved at få din revisor til at erklære, at kapitalen i selskabet er til stede. Desuden kapitalkravet skal du også tage stilling til nogle formelle ændringer, herunder ny selskabsform, selskabsbetegnelse og selskabets navn, således disse er i overensstemmelse med reglerne i selskabsloven.

Har du i forbindelse med opstart af virksomhed, eller omdannelse af selskabsform brug for rådgivning, står vi hos Quistgaard Advokatfirma klar til at hjælpe dig.

AF: ANDERS QUISTGAARD, INDEHAVER AF QUISTGAARD ADVOKATFIRMA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *